Interview Gemeente Delft

Lees hier het interview met de Gemeente Delft over de opening van Bistro de Boterbrug. Dit artikel is ook gepubliceerd op de website van de Gemeente Delft.

‘Alsof je Frankrijk proeft’

De overeenkomst tussen tennis en ondernemen: een uitmuntende service is meer dan het halve werk. Dat is de filosofie van Ewout ter Harmsel. Op 8 december opent hij Bistro De Boterbrug. Aan de Boterbrug dus.

Alles in de bistro moet Frankrijk uitademen. De wijn, het eten, de inrichting. “Het is de perfecte plek voor een bistro”, zegt Ter Harmsel. “Het monumentale, het karakter, het terras dat we aan de gevel hebben. Gecombineerd met onze menukaart met alleen maar Franse gerechten en Franse wijn is het alsof je eventjes in Frankrijk vertoeft. Alsof je Frankrijk proeft. Met bijzondere aandacht voor de service van onze gastheren en gastvrouwen. Ook daarin willen we ons onderscheiden.”

Droom

Voor Ter Harmsel, die met 26 jaar al 11 jaar horeca-ervaring heeft, wordt dit zijn eerste eigen bedrijf. “Ik ben begonnen als afwasser, en eindigde als chefkok. Ik weet wel wat er komt kijken in een horecazaak. Daarnaast ben ik opgegroeid in een ondernemersgezin. Mijn vader is ondernemer, mijn zus is ondernemer, en nu ben ik ook ondernemer. Zolang ik in de horeca werk, droomde ik van een eigen zaak. En ik weet wat mij te wachten staat als ondernemer. Ik denk dat ik pas ergens volgend jaar een dagje vrij kan nemen.”

Tip

Zijn zaak gaat binnenkort open – met dank aan zijn vader. “Hier zat voorheen Plan B. Maar het stond al een tijdje leeg. Dankzij een tip van mijn vader kwam ik dit pand op het spoor. Ik was meteen verkocht.”

Groen licht

De start van zijn eerste eigen bedrijf is redelijk vlekkeloos verlopen. “Alles wat ik moest weten en regelen, stond keurig vermeld op de ondernemersportaal van de gemeente. Ook kon ik terecht bij de KHN voor informatie en advies. Met Jaap van Konijnenburg, de gemeentelijke accountmanager, heb ik de benodigde vergunningen gecheckt. Ik kreeg meteen groen licht.”

Horeca-passie

Wel viel het Ter Harmsel niet mee om personeel te vinden dat het serviceniveau aankan dat hij wil bieden. “Gelukkig heb ik inmiddels wel een flink netwerk, waar ik uit kon putten. Het is me uiteindelijk gelukt een kernteam samen te stellen. Het zijn allemaal mensen die de passie voor gastheer- of gastvrouwschap delen. Werk in de horeca wordt vaak gezien als zwaar, ook vanwege de werktijden. En je zou slecht betaald krijgen. Niet bij mij. Ik bied meer dan wat de cao voorschrijft. Maar je moet wel beschikken over de horeca-passie.”

Lichtjesavond

Begin december gaat hij proefdraaien. “Dan moeten de laatste puntjes op de i worden gezet. Gaat alles zoals wij voor ogen hadden? Zijn er dingen die we nog kunnen verbeteren? Ik nodig daarvoor mensen uit van wie ik op aan kan en die me eerlijke feedback geven. En daarna, op 8 december gaan we open voor iedereen. Dat is niet geheel toevallig net voor Lichtjesavond op 13 december. Dan is hier heerlijke Franse uiensoep, zoals je die alleen in Frankrijk proeft. En op de Boterbrug dus. Voorlopig zijn we, in afwachting van personele versterking, gesloten op dinsdag en woensdag, maar niet op Lichtjesavond. Dan is iedereen hier welkom bij Bistro de Boterbrug. Aan de Boterbrug dus. Enchanté!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
This website uses cookies to improve your web experience.
Close